Retourneren

Germano staat voor items van mooie kwaliteit. Toch kan het zijn dat je niet tevreden bent of dat iets je niet past. In dat geval kun je binnen 14 dagen na ontvangst je bestelling gratis retourneren. Graag met de pakbon erbij. Wij controleren de retourzending na ontvangst. Als de zending is goedgekeurd, dan krijg je binnen 5 werkdagen je geld voor het item terug.

We zouden het erg waarderen als je je item zo snel mogelijk retour stuurt na ontvangst, vanwege onze snel wisselende collectie. 

Voorwaarden voor retourneren
Wil je een item terugsturen? Houd daarbij rekening met de volgende voorwaarden voor retourneren:

 • Het item moet in de originele staat zijn en voorzien van het originele label.
 • Stuur de items altijd terug in de originele verpakking met bijgevoegde pakbon.
 • Let op dat het artikel niet beschadigd, gedragen of gewassen mag zijn.
 • Sieraden en ondergoed kunnen wij helaas niet terugnemen in verband met hygiëne. 

Wij hebben het recht om items die niet aan deze voorwaarden voldoen te weigeren als retourzending.

Hoe werkt retourneren?
Wil je een item terugsturen? Dat gaat als volgt:

 • Meld je retourzending binnen 7 dagen na ontvangst aan door te mailen naar service@germano-online.nl en geef hierbij aan welke items er retour komen en waarom.
 • Verstuur je pakket naar:
  Germano Online
  Afdeling Retouren
  Academiestraat 8
  3841 ES Harderwijk
  Vul bij e-mail adres ontvanger in:
  service@germano-online.nl
 • Zodra we je item hebben ontvangen, controleren we het. Is alles in orde? Dan krijg je binnen 5 werkdagen het geld teruggestort op je rekening. Je ontvangt dan nog een bevestiging van ons per e-mail.

Retourzending terugbrengen in de winkel
In plaats van je items terug te sturen, kun je je retourzending ook langsbrengen in de winkel. Als je je retour van tevoren aanmeld door een email te sturen naar service@germano-online.nl en daarbij aangeeft dat je langs komt in de winkel. Dan kan je de items in de originele verpakking terugbrengen, controleren wij het en zorgen wij dat het geld binnen 5 werkdagen op je rekening staat.

Het is niet mogelijk de items in de winkel om te ruilen of contant geld terug te krijgen.  

Heb je een klacht over een item?
Natuurlijk doen we er alles aan om de kwaliteit van onze items te bewaken. We controleren elk item voordat we het versturen. Heb je toch een klacht? Bijvoorbeeld omdat het item verkeerd geleverd of beschadigd is? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten via service@germano-online.nl. Vervolgens nemen wij de retourkosten voor onze rekening.